legoholmzon.blogg.se

Här kommer ni kunna läsa info, träningsrapporter om Legoholm, startkommentarer m.m

Intervju med Maria Akraka om b.la. Legoholm Zon av Kanal75

Kategori: Legoholm Zon

Idag publicerade ATG en intervju med Maria Henriksson Akraka, som är en av delägarna i Legoholm Zon,
i samma artikel publicerar dom samtidigt en intervju med Kenneth Haugstad om chanserna på lördag.. Här nedan följer ett utdrag ur intervjun som handlar om Lego.. 
 
"Patrik Sjöberg döpte hästen efter Holm
Den andra V75-hästen som Maria Henriksson Akraka är delägare i heter Legoholm Zon. Bland de övriga delägarna märks bland andra Patrik Sjöberg och Legoholm Zon är en häst de köpte tillsammans med ett stort antal delägare för några år sedan på Kriterieauktionen. Hon kostade 100 000 kronor och har hittills sprungit in 174 000 kronor. De nya ägarna döpte då om hästen till Legoholm Zon, detta efter Patrik Sjöbergs önskan om att döpa hästen efter Stefan Holm.
De båda höjdhopparsjärnorna har retat gallfeber på varandra ett otal gånger genom åren.
- Jag hade varit stolt om jag hade fått en häst uppkallad efter mig, det är väl ett tecken på att man har gjort någonting bra. Stefan är känd för att ha humor så det här tar han väl som ett skämt? Hästen är liten och nätt så det passar bra in på Holm, sa Patrik Sjöberg till trav365 efter köpet. 

Valde ut hästen på auktion
Legoholm Zon har börjat det nya året bra och tagit två segrar, ett andra- och ett tredjepris på fyra starter. Nu är det dags för debut i travets elitserie och det var Maria Henriksson Akraka som valde ut Legoholm Zon bland hundratals hästar på Kriterieauktionen 2012.
- Jag minns att det var en fin häst, liten och söt. Jag hade hjälp av Jocke Oscarsson och lyssnade mycket på honom. Han tyckte också om henne och menade att trots att hon var rätt så liten så såg hon väldigt bra ut och troligen skulle kunna utvecklas, säger Maria Henriksson Akraka.
- Det är roligt att hon har gått så bra på slutet och det blir skoj med V75. Jag funderar på att åka till Gävle på lördag men har inte riktigt bestämt mig ännu. Det blir hursomhelst riktigt kul och spännande att följa båda hästarna. 
 
"Ska streckas på V75"
Vi kollar till sist med kusken Kenneth Haugstad, försteman i stall Roger Walmann som tränar Legoholm Zon. Haugstad är den som har kört hästen i de senaste fyra starterna och har förstås järnkoll på henne.
- Legoholm Zon (V75-2) har ryckt upp sig på slutet och gjorde ett jättebra slutvarv senast när hon vann. Hon kommer till det här loppet i fin form och har ett bra läge. Hon är snabb ut och kommer att få en fin position. Det är lite tuffare motstånd nu men det är en jättefin travare som går framåt för varje start och bara blir bättre och bättre. Hon kommer inte att göra bort sig. Streckar man några stycken på V75 ska hon med på kupongen, säger Kenneth Haugstad.
Michael Carlsson, Kanal 75"
 
Intervjun i sin helhet läser ni på http://classic.atg.se
 
 
 
Kommentera inlägget här: